mandag den 23. september 2013

Internettet

Internettet





Emnebeskrivelse

Vi har valgt at skrive om emnet internettet, da vi i historie har om opdagelsesrejsende. Det lyder meget spændende, fordi at vi alle jo bruger internettet konstant hverdag, så det kunne være interessant at vide hvordan internettet kom til, og hvordan det blev brugt dengang.

Problemformulering

Hvad er internettet´s historie?

Arbejdsspørgsmål

Hvorfor blev internettet opfundet?

Hvem opfandt internettet?







Hvorfor blev internettet opfundet?



I USA fik man lige efter 2 verdenskrig den ide, at man ville opbygge et sikkert netværk, hvor militæret kunne udveksle informationer. Amerikanerne var bange for at de russiske atomvåben kunne ødelægge landets kommunikationsystem, og på den måde måde forhindre USA i at lave modangreb. Internettet blev så udviklet af det amerikanske forsvarsystem under den kolde krig, den kolde krig varede i 1945-1989.
Det første internet blev lavet i  1960 erne under navnet Arpanet. Dette netværk gav den amerikanske regering og militæret mulighed for at udveksle infomationer på en sikker måde. Forskere og universiteter, der sammenarbejdede med militæret blev efterhånden koblet til internettet, hvorefter nettets udbredelse voksede og var umulig at stoppe.

For at få nettet til at fungere, har man opfundet en metode, som gør at computerne kan sende oplysninger til hinanden. Hver computer har sin egen adresse, kaldet IP-adresse. Denne IP-adresse virker på samme måde som nummeret på en telefon, og sikrer at de oplysninger der sendes, også kommer frem til den rigtige computer.

World Wide Web den opfindelse betød virkelig at internettet udviklede sig. Det blev opfundet af Tim Berners-Lee i 1989.World wide web, kan man forkorte til WWW. Beners-Lee ville med WWW gøre det let at bevæge sig rundt på internettet. Folk skulle have mulighed for at kombinere deres viden, ved at kunne følge forbindelser


Her er et klip på et indblik der viser fremtidens internet.
http://www.youtube.com/watch?v=off08As3siM


Ingen kommentarer:

Send en kommentar